5 Nisan 2020 Pazar

Tam Kıvamında Pratik Saray Sarması Tarifi

Tam Kıvamında Pratik Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
Üzeri için;
  • Çikolata sosu

Tam Kıvamında Pratik Saray Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Süte, un, nişasta, şeker eklenir ve karıştırılarak ocağa alınır.
  2. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya çıkan muhallebi 1 dakika kadar kaynatılır.
  3. İyi bir şekil de karıştırılarak yağlı kağıt serilmiş ve üzerine Hindistan cevizi serilmiş tepsiye alınır.
  4. Muhallebi tepsinin her tarafına yayılır ve buzdolabında soğumaya bırakılır.
  5. Krem şanti üzerindeki tarife göre hazırlanır ve buz dolabında muhallebi donana kadar bekletilir.
  6. Muhallebinin üzerine kremşanti sürülür.
  7. Şantinin üzerine portakal kabuğu rendesi serpilir.
  8. Portakal kabuğunun üzerine iri kıyım ceviz serilir.
  9. Dolapta en az 3 saat dinlendirilir.
  10. Dilimlenerek yağlı kağıt yardımıyla veya spatula ile rulo yapılır.
  11. Sarmalarının üzerine çikolata sos dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder