22 Nisan 2020 Çarşamba

Tereyağlı Açma Tarifi

Tereyağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı içine sarısı üzerine
  • Alabildiği kadar un
  • Tereyağ

Tereyağlı Açma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ılık süt su şeker tuz yumurta akı sıvı yağı mayayı karıştırın yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak hamur yoğuralım.
  2. Üzeri iyice kapatıp 1 saat bekletin mayalansın. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler halinde bezenin üzerine birer parça tereyağı bırakın.
  3. Bezeleri iki elinizi açıp rulo yapın sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim.
  4. Tüm bezeleri bu şekil yapıp iki tepsiye yerleştirin, üzerine bir temiz poşetle kapatıp 30 dakika bekletelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirin en önemli hamur yumuşak olacak ve tepside üzeri kapalı yarım saat bekletilecek fırından çıkartıp üzeri bezle örtüp 5 dakika sonra afiyetle tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder