Tereyağlı Açma Tarifi
Tereyağlı Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta akı içine sarısı üzerine
- Alabildiği kadar un
- Tereyağ
Tereyağlı Açma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ılık süt su şeker tuz yumurta akı sıvı yağı mayayı karıştırın yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak hamur yoğuralım.
- Üzeri iyice kapatıp 1 saat bekletin mayalansın. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler halinde bezenin üzerine birer parça tereyağı bırakın.
- Bezeleri iki elinizi açıp rulo yapın sağlı sollu kıvırıp açma şekli verelim.
- Tüm bezeleri bu şekil yapıp iki tepsiye yerleştirin, üzerine bir temiz poşetle kapatıp 30 dakika bekletelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında pişirin en önemli hamur yumuşak olacak ve tepside üzeri kapalı yarım saat bekletilecek fırından çıkartıp üzeri bezle örtüp 5 dakika sonra afiyetle tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder