30 Nisan 2020 Perşembe

Tereyağlı Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Tereyağlı Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 çarliston biber
  • 1 közlemelik kırmızı biber
  • 1 ortaboy patates
  • 2/3 diş sarımsak
  • 1,5 / 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber

Tereyağlı Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını eritelim sonra ince ince doğranmış soğanlarımızı sarımsağımızı ve ardından biberlerimizide ince ince doğradıktan sonra kavuralım.
  2. Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar hafif kavurmaya devam edelim.
  3. Rendelediğimiz domatesi ve minik küp şeklinde doğradığımız patatesleri de ekleyelim domatesler suyunu çekene dek kavurmaya devam edelim.
  4. Daha sonra suyunu ekleyelim üzerini 1 parmak geçsin.
  5. En son olarak tuzunu ve pul biberini ekleyelim karıştıralım kaynamaya başladığında orta ateşte ve biraz suyunu çektikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişmesini bekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. :).
Not :ben soğuk veya sıcak su ekliyorum kafama göre :d.
Bazen hafif lapada olsun istiyorum dur ;) tavsiye ederim 👍😁.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder