Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Çilekli Kokostar Pasta Tarifi

Çilekli Kokostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı tepeleme un
Kreması için
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 10 adet çilek
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
  • Çilek
  • Bitter çikolata
  • Renkli pirinç patlağı
  • Toz Antep fıstığı

Çilekli Kokostar Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker çırpılır.
  2. Süt, kabartma tozu, vanilya, kakao ve un ilave edilerek iyice çırpılır.
  3. Yağlanmış 26 cm çapında kelepçeli kalıba dökülür ve 180 c de 25 dakika pişirilir.
  4. Fırından çıkınca soğutulur, ortadan ikiye kesilir ve 2 parça da 4 yemek kaşığı kadar süt gezdirilerek ıslatılır.
  5. Kreması için krem şanti süt ile çırpılır, kıvam alınca dolapta 15 dakika kadar bekletilir.
  6. Bu arada 10 adet çilek robotta çekilir ve şeker ile beraber orta ateşte suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir. (10 dakika kadar)
  7. Soğuyunca krem şantinin içine hindistan cevizi ile beraber ilave edilir iyice karıştırılır. Hafif pembe bir görünüm oluyor.
  8. Kekin 1. Katına kremanın yarısı yayılır, üzerine çilek ve damla çikolata konur.
  9. Üstüne 2. Kat konur ve kalan krema ile yanları ve üstü kapatılır.
  10. Üzeri isteğe göre süslenir.
  11. Dolapta en az 5 saat soğutulur. 1 gece önceden yapılırsa daha da güzel olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?