Et Topalağı Tarifi
Et Topalağı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 1 fincan ince bulgur
- 1 adet soğan
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Pul biber
- Maydanoz
- Tuz
Et Topalağı Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına bütün malzemeleri koyalım ve 5 dakika kadar güzelce yoğuralım.
- Daha sonra nohuttan biraz daha büyük toplar halinde yuvarlayalım ve altını unladığımız tepsiye atalım.
- Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı salçayı alarak güzelce karıştıralım.
- Daha sonra tencereye yaklaşık 1. 5 litre kadar su ekleyelim ve kaynamasını bekleyelim.
- Tenceredeki su kaynamaya başlayınca et topalaklarını suyun içerisine bırakalım.
- Yaklaşık 45-50 dakika civarında pişirelim.
- Sunuma hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder