Et Topalağı Tarifi

Et Topalağı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 fincan ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Pul biber
  • Maydanoz
  • Tuz

Et Topalağı Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına bütün malzemeleri koyalım ve 5 dakika kadar güzelce yoğuralım.
  2. Daha sonra nohuttan biraz daha büyük toplar halinde yuvarlayalım ve altını unladığımız tepsiye atalım.
  3. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı salçayı alarak güzelce karıştıralım.
  4. Daha sonra tencereye yaklaşık 1. 5 litre kadar su ekleyelim ve kaynamasını bekleyelim.
  5. Tenceredeki su kaynamaya başlayınca et topalaklarını suyun içerisine bırakalım.
  6. Yaklaşık 45-50 dakika civarında pişirelim.
  7. Sunuma hazır.

Yorumlar