Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Et Topalağı Tarifi

Et Topalağı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 fincan ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Pul biber
  • Maydanoz
  • Tuz

Et Topalağı Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına bütün malzemeleri koyalım ve 5 dakika kadar güzelce yoğuralım.
  2. Daha sonra nohuttan biraz daha büyük toplar halinde yuvarlayalım ve altını unladığımız tepsiye atalım.
  3. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı salçayı alarak güzelce karıştıralım.
  4. Daha sonra tencereye yaklaşık 1. 5 litre kadar su ekleyelim ve kaynamasını bekleyelim.
  5. Tenceredeki su kaynamaya başlayınca et topalaklarını suyun içerisine bırakalım.
  6. Yaklaşık 45-50 dakika civarında pişirelim.
  7. Sunuma hazır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?