Hira Tatlısı (Şerbeti Kaynamayan Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Hamuru bulamak için;
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Hira Tatlısı (Şerbeti Kaynamayan Tatlı) Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeler karıştırıp iyice yoğurulur.
- Şekil verilen hamur irmiğe bulanıp fırın tepsisine dizilir.
- Şerbeti bir kap içerisinde şeker, suda eriyene kadar karıştırılır.
- 180 derece önceden ısıtılan fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılan tatlımızın üzerine şerbeti dökülür.
Afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder