Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 1 orta boy soğan
- 2 tane biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça (yarısını biber salçası kullandım)
- 1 büyük domates
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mantar Sote Tarifi Yapılışı
Merhabalar, yapmadan önce tarifi paylaşmak aklımda yoktu ama yaptığım şekilde harika oldu ben de paylaşmaya karar verdim o yüzden malesef yapım aşamalarını fotoğraflayamadım. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.
- 1. Tencereye yağı koyup içine ince doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğanlar pembeleşene kadar arada karıştırarak kavuruyoruz.
- Bur da dilerseniz salçayı ekleyebilirsiniz fakat ben önce ince ince doğradığım biberleri ekledim. Biberler hafif yumuşayınca salçasını ekleyip bir iki dakika daha kavurdum.
- Pişince küçüleceği için mantarları önce ikiye bölüp sonra saplarıyla beraber dikine çok ince olmayacak şekilde doğradım.
- Doğradığım mantarları salçadan sonra tencereye ekledim hafif hafif karıştırarak harmanlanmasını sağladım. Kapağını kapatıp mantarların suyunu salmasını bekledim.
- Bu sırada doğradığım domatesleri mantarlar suyunu saldıktan sonra tencereye ekleyip bütün baharatları ilave ettim.
- Tekrar hafif hafif karıştırdım. Hafif karıştırmamızın sebebi mantarların parçalanmaması.
- Domatesi dilerseniz suyu biraz çekince de koyabilirsiniz. Baharat seçimi de size kalmış ben koyduğum baharatları yazdım.
- Çok az suyu kalıncaya kadar pişirdim dilerseniz daha sulu bırakabilir ya da suyunu tamamen çektirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder