Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Mantar Sote Tarifi

Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 2 tane biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça (yarısını biber salçası kullandım)
  • 1 büyük domates
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı  kimyon
  • 1 çay kaşığı  kara biber
  • 1 tatlı kaşığı  tuz

Mantar Sote Tarifi Yapılışı

Merhabalar, yapmadan önce tarifi paylaşmak aklımda yoktu ama yaptığım şekilde harika oldu ben de paylaşmaya karar verdim o yüzden malesef yapım aşamalarını  fotoğraflayamadım. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.
  1. 1. Tencereye yağı koyup içine ince doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğanlar pembeleşene kadar arada karıştırarak kavuruyoruz.
  2. Bur da dilerseniz salçayı ekleyebilirsiniz fakat ben önce ince ince doğradığım biberleri ekledim. Biberler hafif yumuşayınca salçasını ekleyip bir iki dakika daha kavurdum.
  3. Pişince küçüleceği için mantarları önce ikiye bölüp sonra saplarıyla beraber dikine çok ince olmayacak şekilde doğradım.
  4. Doğradığım mantarları salçadan sonra tencereye ekledim hafif hafif karıştırarak harmanlanmasını  sağladım. Kapağını kapatıp mantarların suyunu salmasını bekledim.
  5. Bu sırada doğradığım domatesleri mantarlar suyunu saldıktan sonra tencereye ekleyip bütün baharatları ilave ettim.
  6. Tekrar hafif hafif karıştırdım. Hafif karıştırmamızın sebebi mantarların parçalanmaması.
  7. Domatesi dilerseniz suyu biraz çekince de koyabilirsiniz. Baharat seçimi de size kalmış ben koyduğum baharatları yazdım.
  8. Çok az suyu kalıncaya kadar pişirdim dilerseniz daha sulu bırakabilir ya da suyunu tamamen çektirebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?