Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket krema
- 1 vanilya
- Muz ( istediğinize göre çilek ve kivi de kullanabilirsiniz) 🍌 🍓 🥝
- Petibör bisküvi ( bebe bisküvisi veya burçak bisküvi de olur)
Muzlu Magnolia Tarifi Yapılışı
- Kremamızı hazırlayalım. Nişasta, un, şeker, yumurta sarısı ve sütü bir kaba alalım.
- Çırpma teli ile karıştıra karıştıra koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirelim.
- Göz göz olunca ocağımızı kapatalım ve içine vanilyayı ekleyelim.
- Vanilyayı da ekledikten sonra mikser ile 5 dakika kadar çırpalım. Hem daha pürüzsüz bir kıvamda oluyor hemde un kokusu hiç kalmıyor.
- 1 paket bisküviyi rondodan geçirelim.
- Muzları dilimleyelim.
- Servis kaplarına önce bisküvileri serpelim sonra krema ilave edip yanlarına muzları yerleştirelim.
- Üzerine bisküvileri serptikten sonra muz dilimleri ile süsleyelim.
- Yaklaşık 2 saat kadar soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder