Orijinal Bolonez Soslu Spagetti Tarifi İçin Malzemeler
- 500-700 gram spagetti
Sosu İçin;
- 250-300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 3-4 yaprak fesleğen
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 500 gram domates sosu veya püresi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
Orijinal Bolonez Soslu Spagetti Tarifi Yapılışı
- Spagettiyi, üzerinde yazdığı gibi haşlıyoruz.
- Ayrı bir tencerede, kıymayı kavuruyoruz.
- Soğanı, sarımsağı ve fesleğeni küçük küçük doğrayıp, ekliyoruz.
- Biberi de aynı şekilde doğradıktan sonra ilave edip, orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
- Havuçları ve domatesleri rendeleyip, kıymaya ekliyoruz.
- En son domates sosunu ve salçayı ekleyip, karıştırıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıyoruz. En düşük ateşte, bu şekilde 5 dakika pişiriyoruz.
- Son olarak, baharatlarını ekliyoruz ve makarna ile buluşturuyoruz.
Deneyecek olanlara, şimdiden afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder