Orijinal Bolonez Soslu Spagetti Tarifi

Orijinal Bolonez Soslu Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-700 gram spagetti
Sosu İçin;
  • 250-300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yaprak fesleğen
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 500 gram domates sosu veya püresi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon

Orijinal Bolonez Soslu Spagetti Tarifi Yapılışı

  1. Spagettiyi, üzerinde yazdığı gibi haşlıyoruz.
  2. Ayrı bir tencerede, kıymayı kavuruyoruz.
  3. Soğanı, sarımsağı ve fesleğeni küçük küçük doğrayıp, ekliyoruz.
  4. Biberi de aynı şekilde doğradıktan sonra ilave edip, orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Havuçları ve domatesleri rendeleyip, kıymaya ekliyoruz.
  6. En son domates sosunu ve salçayı ekleyip, karıştırıyoruz.
  7. Tencerenin kapağını kapatıyoruz. En düşük ateşte, bu şekilde 5 dakika pişiriyoruz.
  8. Son olarak, baharatlarını ekliyoruz ve makarna ile buluşturuyoruz.
Deneyecek olanlara, şimdiden afiyet olsun 😋.

Yorumlar