30 Mayıs 2020 Cumartesi

Tane Tane Nohutlu Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi

Tane Tane Nohutlu Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardagı pirinç
  • 1 su bardağı haslanmis nohut
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • sıvı yağ
  • tuz

Tane Tane Nohutlu Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri yıkayarak 20 dakika su dolu kapta bekletelim.
  2. Tencereye sıvı yağı alarak suyunu süzdüğümüz pirinçleri alıp kavuralım. Tane tane olması için kavurmak çok onemli.
  3. Pirinçler birbirine yapışıp ayrıldı mı pirinçler hazır demektir.
  4. Kavrulan pirince nohutu ekleyerek 1 dakika kadar daha kavuralım.
  5. Daha sonra tavuk suyu, su ve tuzu ilave edip karıştıralım. Tuzu pirinçlerin kırılmaması için kavururken atmıyoruz.
  6. Tenceremizi kapağını kapatarak kaynayana kadar altını kısmayalım. Hemen kısarsanız lapa olur, suyu fazla gelir çekmediği için.
  7. Kaynayınca ocağın altını kısarak pişmeye bırakalım.
  8. Dinlenen pilav servise hazır. Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder