Tane Tane Nohutlu Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi
Tane Tane Nohutlu Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardagı pirinç
- 1 su bardağı haslanmis nohut
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı su
- sıvı yağ
- tuz
Tane Tane Nohutlu Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi Yapılışı
- Pirinçleri yıkayarak 20 dakika su dolu kapta bekletelim.
- Tencereye sıvı yağı alarak suyunu süzdüğümüz pirinçleri alıp kavuralım. Tane tane olması için kavurmak çok onemli.
- Pirinçler birbirine yapışıp ayrıldı mı pirinçler hazır demektir.
- Kavrulan pirince nohutu ekleyerek 1 dakika kadar daha kavuralım.
- Daha sonra tavuk suyu, su ve tuzu ilave edip karıştıralım. Tuzu pirinçlerin kırılmaması için kavururken atmıyoruz.
- Tenceremizi kapağını kapatarak kaynayana kadar altını kısmayalım. Hemen kısarsanız lapa olur, suyu fazla gelir çekmediği için.
- Kaynayınca ocağın altını kısarak pişmeye bırakalım.
- Dinlenen pilav servise hazır. Afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder