31 Mayıs 2020 Pazar

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet büyük havuç
  • 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
  • 2 adet limonun taze sıkılmış limon suyu
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ayıklanmış olan enginarları yarım limon sıkılmış suda bekletelim.
  2. Patates havuç ve bezelyeleri haşlayalım. Orta boy bir tavaya yarım su bardağı zeytin yağınının yarısını alalım.
  3. Üzerine ince doğranmış bir adet soğanı koyup kavuralım. Daha sonra haşlanmış sebzeleri ilave edip bir kaç dakika daha kavurmaya devam edelim.
  4. Tuzunu ve şekerini koymayı unutmayalım. Enginarları uygun bir tencereye alalım. Soğanla kavrulmuş sebzeleri eşit şekilde paylaştıralım.
  5. Derin bir kapta 2, 5 su bardağı su, 1, 5 limonun suyu ve kalan zeytin yağını karıştıralım. Tencereye ilave edelim. 1 saat kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder