Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet enginar
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet büyük havuç
- 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
- 2 adet limonun taze sıkılmış limon suyu
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ayıklanmış olan enginarları yarım limon sıkılmış suda bekletelim.
- Patates havuç ve bezelyeleri haşlayalım. Orta boy bir tavaya yarım su bardağı zeytin yağınının yarısını alalım.
- Üzerine ince doğranmış bir adet soğanı koyup kavuralım. Daha sonra haşlanmış sebzeleri ilave edip bir kaç dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Tuzunu ve şekerini koymayı unutmayalım. Enginarları uygun bir tencereye alalım. Soğanla kavrulmuş sebzeleri eşit şekilde paylaştıralım.
- Derin bir kapta 2, 5 su bardağı su, 1, 5 limonun suyu ve kalan zeytin yağını karıştıralım. Tencereye ilave edelim. 1 saat kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder