Beşamel Soslu Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Patatesi marine etmek için;
- 4 adet büyük boy patates
- Tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pulbiber
- İsot
Tavuk sote için;
- 1 tam tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 3 adet kırmızı ve yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pulbiber
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
- Pulbiber
Beşamel Soslu Fırında Patatesli Tavuk Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patateslerimizi soyalım ve çok ince olmayacak şekilde yuvarlak dilimleyelim.
- Baharatları ekleyip tavada hafif kızartalım.
- Ardından sote için ;soğan ve biberleri tavada kavuralım tavuk göğsünü de küp küp dilimleyip baharatlarını ekleyip güzelce kavuralım.
- Beşamel sos için; tereyağını eritelim, unu da 2-3 dk kavurup sütümüzü ekleyelim.
- Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştıralım koyulaşınca tuzunu atıp altını kapatalım.
- Tepsimizin dibine patateslerimizi dizelim.
- Üzerine tavuk sotemizi dökelim, tavuk sotenin üzerine kalan patatesleri dizelim, beşamel sosu dökelim kaşar peynir ve pulbiber de döküp 180 derecede fırına verelim .
- Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder