30 Temmuz 2020 Perşembe

Beşamel Soslu Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

Beşamel Soslu Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Patatesi marine etmek için;
  • 4 adet büyük boy patates
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pulbiber
  • İsot
Tavuk sote için;
  • 1 tam tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 adet kırmızı ve yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pulbiber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri
  • Pulbiber

Beşamel Soslu Fırında Patatesli Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patateslerimizi soyalım ve çok ince olmayacak şekilde yuvarlak dilimleyelim.
  2. Baharatları ekleyip tavada hafif kızartalım.
  3. Ardından sote için ;soğan ve biberleri tavada kavuralım tavuk göğsünü de küp küp dilimleyip baharatlarını ekleyip güzelce kavuralım.
  4. Beşamel sos için; tereyağını eritelim, unu da 2-3 dk kavurup sütümüzü ekleyelim.
  5. Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştıralım koyulaşınca tuzunu atıp altını kapatalım.
  6. Tepsimizin dibine patateslerimizi dizelim.
  7. Üzerine tavuk sotemizi dökelim, tavuk sotenin üzerine kalan patatesleri dizelim, beşamel sosu dökelim kaşar peynir ve pulbiber de döküp 180 derecede fırına verelim .
  8. Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder