30 Temmuz 2020 Perşembe

Burmalı Çörek Tarifi

Burmalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 buçuk yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yumurta (sarısı üstü için akı hamura konulacak)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • 3 dolu yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • Sıvı yağ

Burmalı Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Maya şeker ve 1 su bardağı ılık suyu aktifleşmesi için karıştırıp 10 dk bekleyelim.
  2. Ardından üzerine yumurta akını ,suyu, tuz ve unu ekleyerek yoğuralım .
  3. Ele hafif yapışan bir hamur elde edeceğiz ve üzerini kapatıp en az 1 saat mayalandıralım.
  4. O sırada haşhaş ezmesine üzerini geçecek kadar sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  5. Mayalanan hamuru iki eşit bezeye ayırıp 10 dk bekledikten sonra elimizle bezeleri açalım çok büyük açmamıza gerek yok, üzerine haşhaş harcının yarısını sürüp diğer bezeyi de ikinci kat olarak açıp haşhaş ezmesini tekrar sürelim.
  6. Hamuru yine 10 dk dinlendirdikten sonra şeritler halinde keserek içe doğru bükelim.
  7. 10 dk da tepsi mayasında bekleyen çöreğin üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
  8. Fırından çıktıktan sonra yumuşak kalması için üzerini bezle örtmenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder