30 Temmuz 2020 Perşembe

Churros Tarifi

Churros Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığından biraz fazla tereyağı (ben 2 kaşığını margarin kullandım )
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Üzeri için;
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Churros Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir tencereye su, tuz ve tereyağı alınır tereyağı içinde güzelce eritilir.
  2. Eridikten ve kaynadıktan sonra içine hemen un eklenir ve güzelce karıştırılır.
  3. Un topak topak olmasın diye hızlı davranılır.
  4. Bir iki dakika böyle karıştırılır ve soğumaya bırakılır soğuduktan sonra içine teker teker yumurtalar kırılır .
  5. Her bir yumurta kırıldıktan sonra iyice karıştırılır.
  6. Hamurumuz yapışkan bir hal alacak.
  7. Bu sırada uygun bir tavaya sıvı yağ alınır ve iyice kızdırılır.
  8. Şırınganın ya da sıkma torbasının içine hamur alınır ve kızgın yağa sıkılarak kızartılır.
  9. Kızardıktan sonra peçeteli bir tabağa alınır başka bir tabakta şeker ve tarçın karıştırılır .
  10. Kızaran hamurlar bu şekerli karışıma batırılır ve servis edilir afiyet olsun 😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder