Churros Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 5 yemek kaşığından biraz fazla tereyağı (ben 2 kaşığını margarin kullandım )
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 çimdik tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
Churros Tarifi Yapılışı
- Uygun bir tencereye su, tuz ve tereyağı alınır tereyağı içinde güzelce eritilir.
- Eridikten ve kaynadıktan sonra içine hemen un eklenir ve güzelce karıştırılır.
- Un topak topak olmasın diye hızlı davranılır.
- Bir iki dakika böyle karıştırılır ve soğumaya bırakılır soğuduktan sonra içine teker teker yumurtalar kırılır .
- Her bir yumurta kırıldıktan sonra iyice karıştırılır.
- Hamurumuz yapışkan bir hal alacak.
- Bu sırada uygun bir tavaya sıvı yağ alınır ve iyice kızdırılır.
- Şırınganın ya da sıkma torbasının içine hamur alınır ve kızgın yağa sıkılarak kızartılır.
- Kızardıktan sonra peçeteli bir tabağa alınır başka bir tabakta şeker ve tarçın karıştırılır .
- Kızaran hamurlar bu şekerli karışıma batırılır ve servis edilir afiyet olsun 😇.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder