30 Temmuz 2020 Perşembe

Dolama Börek (Pratik) Tarifi

Dolama Börek (Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yufka ( 5-6 adet)
Sosu için:
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
  • 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 1 demet ince kıyım maydanoz
Üzeri için;
  • Kalan sos
  • 1 yumurta sarısı

Dolama Börek (Pratik) Tarifi Yapılışı

  1. Sos malzemeleri bir kapta karıştırılır.
  2. İçi için yumurta akı, peynir ve maydanoz karıştırılır. (isteyen patatesli kıymalı ıspanaklı yapabilir).
  3. Yufkalardan bir tanesi serilip her yerine sostan fırçayla sürülür. Ortadan kesilir.
  4. Yuvarlak kenar çok az içe katlanıp sostan tekrar fırçayla üzerine sürülür.
  5. Bu katlanılan yere peynirli harç yayılır.
  6. Rulo şeklinde sarılıp tepsinin ortasına gül şeklinde kıvrılır.
  7. Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılır.
  8. Ortadaki kıvrılan yufkaların etrafına sarılır.
  9. Kalan sos yufkaların üzerine sürülür.
  10. Yumurta sarısı sürülür.
  11. 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Herkese afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder