30 Temmuz 2020 Perşembe

Ev Yapımı Ay Baklavası Tarifi

Ev Yapımı Ay Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • Oda sıcaklığında margarin veya tereyağ 1 yemek kaşığı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 buçuk çay bardağı su
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 5 su bardağı un
Şerbeti için
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 buçuk su bardağı su
  • 1 dilim limon
Hamuru açmak için
  • Nişasta 6 su bardağı

Ev Yapımı Ay Baklavası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, süt, yağ, suyu yoğurma kabına alıp çırpalım unu ve kabartma tozu uda ekleyip güzelce yoğuralım.
  2. Streçle örtüp 15 dakika dinlendirelim.
  3. Hamurdan ceviz den küçük parçalar alalım,10 nar 10 nar nişastaya bulayıp çay tabağı büyüklüğünde açıp nişastayla açıp büyütelim ceviz serpip rulo şeklinde katlayalım.
  4. En küçük çay bardağıyla şekil verip tepsi ize dizelim bütün yufkaların bitince margarin veya tereyağını eritip üzerine dökelim fırına atıp 180 derecede kontrollü şekilde pişirelim.
  5. Şerbet için şekeri suyu 1 dilim limonu 1 saat kısık ateşte kaynatalım baklava soğuk şerbet sıcakken ıslatalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder