Ana içeriğe atla
Ev Yapımı Ay Baklavası Tarifi
Ev Yapımı Ay Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
- Oda sıcaklığında margarin veya tereyağ 1 yemek kaşığı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 buçuk çay bardağı su
- 1 kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 5 su bardağı un
Şerbeti için
- 5 su bardağı şeker
- 5 buçuk su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamuru açmak için
Ev Yapımı Ay Baklavası Tarifi Yapılışı
- Yumurta, süt, yağ, suyu yoğurma kabına alıp çırpalım unu ve kabartma tozu uda ekleyip güzelce yoğuralım.
- Streçle örtüp 15 dakika dinlendirelim.
- Hamurdan ceviz den küçük parçalar alalım,10 nar 10 nar nişastaya bulayıp çay tabağı büyüklüğünde açıp nişastayla açıp büyütelim ceviz serpip rulo şeklinde katlayalım.
- En küçük çay bardağıyla şekil verip tepsi ize dizelim bütün yufkaların bitince margarin veya tereyağını eritip üzerine dökelim fırına atıp 180 derecede kontrollü şekilde pişirelim.
- Şerbet için şekeri suyu 1 dilim limonu 1 saat kısık ateşte kaynatalım baklava soğuk şerbet sıcakken ıslatalım.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder