Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
Süslemek için :
- Fındık, fıstık vb.
Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı
- Pirinçleri 2 su bardağı suda haşlayalım.
- Daha sonra 1 lt. Sütten yarım su bardağı sütü ayırıp kalan sütü ve şekeri tencereye ekleyelim.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, bir kapta nişastayı, kalan yarım bardak sütle açalım. Yavaş yavaş tencereye ekleyelim.
- Ardından vanilyayı ekleyelim. 5 dk daha kısık ateşte karıştıralım.
- Ocaktan alıp porsiyon güveçlere pay edelim.
- Fırının ayarını 200 dereceye getirelim.
- Fırın tepsisinin içine 2 su bardağı kadar su ilave edelim. Güveçleri tepsiye alalım.
- Tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirelim. Yaklaşık 10 dk içinde kızarma işlemi tamamlanmış olacaktır. İsteğinize göre daha az yada daha yoğun kızartabilirsiniz.
- Soğuduktan sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyebilirsiniz. Fındık, fıstık vb. Şeylerle.Herkese afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder