30 Temmuz 2020 Perşembe

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
Süslemek için :
  • Fındık, fıstık vb.

Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri 2 su bardağı suda haşlayalım.
  2. Daha sonra 1 lt. Sütten yarım su bardağı sütü ayırıp kalan sütü ve şekeri tencereye ekleyelim.
  3. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, bir kapta nişastayı, kalan yarım bardak sütle açalım. Yavaş yavaş tencereye ekleyelim.
  4. Ardından vanilyayı ekleyelim. 5 dk daha kısık ateşte karıştıralım.
  5. Ocaktan alıp porsiyon güveçlere pay edelim.
  6. Fırının ayarını 200 dereceye getirelim.
  7. Fırın tepsisinin içine 2 su bardağı kadar su ilave edelim. Güveçleri tepsiye alalım.
  8. Tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirelim. Yaklaşık 10 dk içinde kızarma işlemi tamamlanmış olacaktır. İsteğinize göre daha az yada daha yoğun kızartabilirsiniz.
  9. Soğuduktan sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyebilirsiniz. Fındık, fıstık vb. Şeylerle.Herkese afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder