Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
Püre için:
- 6-7 adet patates
- Yarım çay bardağından biraz az süt
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam kaşar rendesi
- Tuz
Kıymalı iç malzemesi için:
- 200 g kıyma
- 2 adet havuç
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı ucuyla domates salçası
Ara ve üst katı için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesler yumuşayana kadar haşlanır.
- Yumuşayan patateslerin suyu süzülür sıcakken tereyağ, kaşar peyniri, süt ve tuz eklenir ve püre haline getirilir.
- Uygun tavaya sucu yap dökülür ve küçük küp şeklinde doğranmış havuç eklenir.
- 1 dakika sotelenir. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, biberler eklenir ve 1-2 dakika daha sotelenir.
- Üzerine kıyma eklenir ve kıymayla birlikte sotelemeye devam edilir.
- Kıyma suyunu salıp kızarmaya başlayınca bezelye ye, salça tuz ve baharatlar ilave edilir.
- Güzelce karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Uygun bir borcam yağlanır. Patates püresinin yarısı borcamın altına eşit yayılır üzerine kıymalı harcın hepsi koyulur ve kaşar peyniri serpilir.
- Kalan patates püresini üzerine yayılır düzlenir ve tekrardan kaşar peyniri serpiştirilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derce fırında, üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan yemek biraz dinlendikten sonra dilimlere kesilir ve servis edilir .
Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder