30 Temmuz 2020 Perşembe

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

Püre için:
  • 6-7 adet patates
  • Yarım çay bardağından biraz az süt
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam kaşar rendesi
  • Tuz
Kıymalı iç malzemesi için:
  • 200 g kıyma
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı ucuyla domates salçası
Ara ve üst katı için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kıymalı Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesler yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Yumuşayan patateslerin suyu süzülür sıcakken tereyağ, kaşar peyniri, süt ve tuz eklenir ve püre haline getirilir.
  3. Uygun tavaya sucu yap dökülür ve küçük küp şeklinde doğranmış havuç eklenir.
  4. 1 dakika sotelenir. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, biberler eklenir ve 1-2 dakika daha sotelenir.
  5. Üzerine kıyma eklenir ve kıymayla birlikte sotelemeye devam edilir.
  6. Kıyma suyunu salıp kızarmaya başlayınca bezelye ye, salça tuz ve baharatlar ilave edilir.
  7. Güzelce karıştırılır ve ocaktan alınır.
  8. Uygun bir borcam yağlanır. Patates püresinin  yarısı borcamın altına eşit yayılır üzerine kıymalı harcın hepsi koyulur ve kaşar peyniri serpilir.
  9. Kalan patates püresini  üzerine yayılır düzlenir ve tekrardan kaşar peyniri serpiştirilir.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derce fırında, üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir.
  11. Fırından çıkan yemek biraz dinlendikten sonra dilimlere kesilir ve servis edilir .
Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder