İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi

İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 adet civarı siyah zeytin
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 3, 5 su bardağı tam buğday un
  • 1, 5 bardağa yakın ılık su

İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağı, su ve mayayı büyük bir kapta maya ettirme kadar çırpıyoruz. Unu yavaş yavaş karıştıra karıştıra ekleyip tam miktarını kendiniz ayarlamanızda fayda var. Unla birlikte tuzu da ekledikten sonra ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edip yoğuruyoruz. Streç filme sarıp 40 dakika kadar mayalanmasını bekleyeceğiz.
  2. Mayalanmış hamurumuzu elimizi yağlayarak zeytinleri ve kekiği ekleyip yoğurduktan sonra şekil verip fırın kabına alıyoruz.
  3. Üzeri için: bir yumurta sarısı, iki diş sarımsak, 1 çay kaşığı kekik, 2 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırıp hamurun üstüne sürüyoruz.
  4. Onların üzerine de domates, kalan zeytin ve nane yaprağı ekledim. Sarımsak üzeri için çok önemli mükemmel bir tad veriyor çünkü.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyorsunuz. Benim gibi fırını sürekli açmazsanız çok daha güzel kabarıyor.

Yorumlar