Kaşarlı Mantar Sote Tarifi
Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr mantar
- 1 kuru soğan
- 3 sivri biber
- 1 orta oy domates
- 1 kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Tuz ,pul biber ,karabiber
- 1 çay tatlı toz biber
- 1 çay bardağı sıcak su
Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Tavayı ocağa alıp sıvı yağ ısıtın.
- Julyen doğradığımız kuru soğan ve biberleri alıp kokusu çıkana kadar kavurun.
- Limonlu suda bekletip (kararmaması için) 5dk sonra yıkayıp doğradığım mantarları tavaya koyup (mantarları hepsini bir koymadım az biraz koydum onu kavurdum), sonra kalan kısmını ekledim.
- Ara sıra karıştırarak 5 -10 dk kavurdum .
- Baharat ve tereyağını ekledim bir- iki daha kavurdum .
- Sıcak suyunu ekledim.7- 8 dk pişti .
- Ocaktan aldığım mantar soteyi küçük güveç kapılarına koydum.
- Üzerine rendelenmiş olduğum kaşarı koydum .
- Üzerine toz biber serpip 10 dk fırında tuttum,sonra servise hazırdı. Yapacak olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder