30 Temmuz 2020 Perşembe

Köz Domates Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi

Köz Domates Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet domates
  • 1 adet kapya(kırmızı) biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Köz Domates Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine domatesleri, biberleri soğan ve sarımsakları doğrayıp yerleştiriyoruz.
  2. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. (arzu ederseniz bu işlemi sebzeler bütün haldeyken ocakta ta közleyerek yapabilirsiniz. )
  3. Sebzeler közlendikten sonra domateslerin kabuklarını soyup sebzeleri hazır bekletiyoruz.
  4. Bir tencerede tereyağını eritip bir yemek kaşığı un ile kavurmaya başlıyoruz.
  5. Unun kokusu çıkınca diğer bütün sebzeleri de ekleyip yaklaşık bir dakika kadar kavuruyoruz.
  6. Üzerine suyu ve baharatları ilave edip kaynamaya başlayınca blenderden geçirip pürüzsüzleştiriyoruz.
  7. Kıvamı size koyu gelirse biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz.
  8. Beş dakika kadar daha kaynatıp yarım çay bardağı sütü ilave ediyoruz.
  9. Bu şekilde de iki dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
  10. Servis ederken üzerine kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder