Köz Domates Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet domates
- 1 adet kapya(kırmızı) biber
- 1 adet büyük boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz, karabiber
Köz Domates Çorbası (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine domatesleri, biberleri soğan ve sarımsakları doğrayıp yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. (arzu ederseniz bu işlemi sebzeler bütün haldeyken ocakta ta közleyerek yapabilirsiniz. )
- Sebzeler közlendikten sonra domateslerin kabuklarını soyup sebzeleri hazır bekletiyoruz.
- Bir tencerede tereyağını eritip bir yemek kaşığı un ile kavurmaya başlıyoruz.
- Unun kokusu çıkınca diğer bütün sebzeleri de ekleyip yaklaşık bir dakika kadar kavuruyoruz.
- Üzerine suyu ve baharatları ilave edip kaynamaya başlayınca blenderden geçirip pürüzsüzleştiriyoruz.
- Kıvamı size koyu gelirse biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz.
- Beş dakika kadar daha kaynatıp yarım çay bardağı sütü ilave ediyoruz.
- Bu şekilde de iki dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
- Servis ederken üzerine kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder