Kumlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ̆
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kakao(2.5 yemek kaşığı)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
Keki ıslatmak ı̇çı̇n:
- 1.5 su bardağı süt
Kreması ı̇çı̇n:
- 3.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 paket kakao(2.5 yemek kaşığı)
- 1 paket 60 veya 80 gram sütlü çikolata
Üzerı̇ ı̇çı̇n:
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Süslemek ı̇çı̇n:
- Fıstık, çilek veya vişne
Kumlu Pasta Tarifi Yapılışı
- Bir kaba yumurtaları ve şekeri alıp 5-6 dk kadar iyice çırpıyoruz( ne kadar çok çarparsak o kadar yumuşak kekimiz olur).
- Sıvıyağ, süt, vanilyayı ekleyip azıcık çırpıp üzerine kakao, kabartma tozları ve onu ekleyip yumurtayı söndürmeden azıcık çarpalım spatula yardımı ile bir iki karıştırıp tabanı az yağlanmış olan dikdörtgen borcama döküp tezgaha birkaç defa vuralım havası çıksın.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirelim, bu arada kremaya hazırlayalım.
- Çikolata hariç malzemeleri derin bir tavaya alıp devamlı karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alıp içerisine çikolatayı ekleyip hızlıca karıştıralım.
- Fırında pişen keki çıkartıp süt ile ıslayalım .
- Yarım saat sonra kremayı mikserler çırpıp kekin üzerine eşit bir şekilde dökelim.
- Robota vurduğumuz bisküvileri üzerine eşit bir şekilde yayalım buz dolabına kaldıralım .En az 4 saat bekletip servis yapalım.
- 1 gece önceden yaparsanız daha güzel olur servis yapmadan önce kesip süsleyip servis edelim. Yapacak olanlara afiyet olsun 🍒.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder