Nefis Şeftali Soslu Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Sütlü irmik tatlısı;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
Arası için;
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Sos için;
- 3 orta boy şeftali
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta + 1 çay bardağı su
Nefis Şeftali Soslu Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Sütlü irmik tatlısı;Süt, hindistan cevizi, irmik ve şekeri bir tencere alın.
- Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Koyulaşınca ocaktan alın ve sıcakken vanilya ve margarini de ekleyin karıştırın.
- 2-3 dakika dinlendirin.
- Bisküvili kısım için;Kare bir borcama veya tepsiye tatlının yarısını boşaltın ve bisküvileri dizin.
- Kalan yarısını bisküvilerin üstüne dökün ve 1 kat daha bisküvi koyun.
- Sos için;Şeftalileri soyup blenderdan geçirin.
- Bir sos tenceresinde nişastayı suyla açın.
- Şeftalileri ve şekeri de koyup koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Son olarak sosu tatlının üstüne dökün.
- 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder