30 Temmuz 2020 Perşembe

Nefis Şeftali Soslu Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Nefis Şeftali Soslu Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Sütlü irmik tatlısı;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
Arası için;
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Sos için;
  • 3 orta boy şeftali
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta + 1 çay bardağı su

Nefis Şeftali Soslu Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Sütlü irmik tatlısı;Süt, hindistan cevizi, irmik ve şekeri bir tencere alın.
  2. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Koyulaşınca ocaktan alın ve sıcakken vanilya ve margarini de ekleyin karıştırın.
  4. 2-3 dakika dinlendirin.
  5. Bisküvili kısım için;Kare bir borcama veya tepsiye tatlının yarısını boşaltın ve bisküvileri dizin.
  6. Kalan yarısını bisküvilerin üstüne dökün ve 1 kat daha bisküvi koyun.
  7. Sos için;Şeftalileri soyup blenderdan geçirin.
  8. Bir sos tenceresinde nişastayı suyla açın.
  9. Şeftalileri ve şekeri de koyup koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  10. Son olarak sosu tatlının üstüne dökün.
  11. 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder