Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 baget ekmek
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kekik
- Maydanoz
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağımızı ve rendelediğimiz sarımsakları sosluğumuza alıp güzelce kavuruyoruz.
- Üstüne kekik ve maydanoz ekliyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra alıyoruz ocaktan.
- Baget ekmeği ikiye kesip fırça yardımıyla sosumuzdan sürüyoruz taneleriyle almaya dikkat edin.
- Sonra ekmeği alüminyum folyoya sarıp 180 derece fanlı ayarda 10 dakika tutuyoruz.
- Çıkarıp ekmekleri dilimliyoruz ve 10 dakika tekrar üstü kızarması için atıyoruz. Sonra çıkarıp yiyoruz afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder