30 Temmuz 2020 Perşembe

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 baget ekmek
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Maydanoz
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Sarımsaklı Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağımızı ve rendelediğimiz sarımsakları sosluğumuza alıp güzelce kavuruyoruz.
  2. Üstüne kekik ve maydanoz ekliyoruz.
  3. Biraz kavurduktan sonra alıyoruz ocaktan.
  4. Baget ekmeği ikiye kesip fırça yardımıyla sosumuzdan sürüyoruz taneleriyle almaya dikkat edin.
  5. Sonra ekmeği alüminyum folyoya sarıp 180 derece fanlı ayarda 10 dakika tutuyoruz.
  6. Çıkarıp ekmekleri dilimliyoruz ve 10 dakika tekrar üstü kızarması için atıyoruz. Sonra çıkarıp yiyoruz afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder