30 Temmuz 2020 Perşembe

Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi

Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy patates
  • 6 adet yeşil biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
Sosu için;
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 kaşık tuz
  • 1 et suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Sebzeli Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizi, biberimizi ,soğan, kabaklarımızı güzelce doğruyoruz.
  2. Doğradığımız sebzelerimizi borcama koyalım.
  3. Sosunu hazırlayalım ,küçük bir kaba baharatları dökelim ,sıvı yağını da içine dökelim.
  4. Güzelce karıştırıp bir su bardağı sıcak suyumuzu dökelim. Karıştıralım.
  5. Sosu sebzelerin üzerine dökelim, ben bir tane et suyu kullandım ama gerçekten tadı çok güzel oluyor istemeyen kullanmayabilir.
  6. Borcama yerleştirelim, 180 derecede sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder