30 Temmuz 2020 Perşembe

Urfa Usulü Şıllık Tatlısı Tarifi

Urfa Usulü Şıllık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için:
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
İçi ve üzeri için :
  • Ceviz
Şerbeti için :
  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Urfa Usulü Şıllık Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alalım.
  2. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyelim. 10dk daha kısık ateşte kaynatalım, altını kapatalım.
  3. Krebi hazırlayalım. Süt, tuz, şeker, yumurtayı karıştıralım.
  4. Unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırpalım.
  5. Krep tavamızı peçete yada fırça yardımı ile yağlayalım.
  6. Bir kepçe karşımdan döküp her yerine yayalım.
  7. Her iki tarafını da hafifçe pişirelim.
  8. Ocaktan aldığımız kreplerin içerisine bolca ceviz serpip rulo şeklinde saralım.
  9. İki parmak kalınlığında dilimler şeklinde kesip tepsiye dizelim.
  10. Bir kepçe yardımı ile şerbetimizi dökelim.
  11. Son olarak da üzerine ceviz serpelim. Biraz şerbetini çekince hazırdır.
Herkese afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder