Yıldızlı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı su
- 5 su bardağı un
Şerbet için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3 damla limon
Üzeri için;
- 250 gram eritilmiş tereyağı
Yıldızlı Baklava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 1 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1, 5 çay bardağı su ekleyip malzemeleri karıştırıyoruz.
- Ardından üzerine 5 su bardağı un ekleyip yoğuruyoruz. Unun hepsini eklemeyin.Dikkatli eklemeye özen gösterelim.
- Ardından unumuzu masamıza koyup nişasta ile bezeler yapıyoruz.
- Ardından buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz ki hamurumuzu açmamız kolay olsun.
- Ardından katların aralarına ceviz koyuyoruz.
- Daha sonra güzel bir şekilde kesiyoruz.
- Üzerine eritilmiş 250 gram tereyağı serpiyoruz.
- Tereyağının üzerindeki tortuyu alıyoruz ki üzerinde yanık görüntüsü oluşmasın.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyoruz.
- 15 dakika sonra dereceyi düşürüp 180 derecede 45 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
- O pişerken şerbetimizi yapalım.3, 5 su bardağı şeker 4 su bardağı su 3 damla limon koyup ocakta kaynatıyoruz.
- 30 dakika sonunda şerbet sıcakken fırından çıkan baklavayı üzerine eşit bir şekilde döküyoruz.
- İkiside sıcakken dökmeyi tercih ettim. Siz farklı şekilde de yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 😊👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder