30 Temmuz 2020 Perşembe

Yıldızlı Baklava Tarifi

Yıldızlı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı su
  • 5 su bardağı un
Şerbet için;
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3 damla limon
Üzeri için;
  • 250 gram eritilmiş tereyağı

Yıldızlı Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 1 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1, 5 çay bardağı su ekleyip malzemeleri karıştırıyoruz.
  2. Ardından üzerine 5 su bardağı un ekleyip yoğuruyoruz. Unun hepsini eklemeyin.Dikkatli eklemeye özen gösterelim.
  3. Ardından unumuzu masamıza koyup nişasta ile bezeler yapıyoruz.
  4. Ardından buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz ki hamurumuzu açmamız kolay olsun.
  5. Ardından katların aralarına ceviz koyuyoruz.
  6. Daha sonra güzel bir şekilde kesiyoruz.
  7. Üzerine eritilmiş 250 gram tereyağı serpiyoruz.
  8. Tereyağının üzerindeki tortuyu alıyoruz ki üzerinde yanık görüntüsü oluşmasın.
  9. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyoruz.
  10. 15 dakika sonra dereceyi düşürüp 180 derecede 45 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
  11. O pişerken şerbetimizi yapalım.3, 5 su bardağı şeker 4 su bardağı su 3 damla limon koyup ocakta kaynatıyoruz.
  12. 30 dakika sonunda şerbet sıcakken fırından çıkan baklavayı üzerine eşit bir şekilde döküyoruz.
  13. İkiside sıcakken dökmeyi tercih ettim. Siz farklı şekilde de yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 😊👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder