30 Ağustos 2020 Pazar

Aşure Tarifi

Aşure Tarifim İçin Malzemeler

  • 1, 5 litre su (Eğer az gelirse sonradan da ilave edebilirsiniz)
  • 1, 5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 paket badem
  • 1 kutu konserve beyaz kuru fasulye
  • Yarım su bardağı kuş üzümü
  • 2 portakal kabuğu ile beraber
  • 2 elma kabuğu ile beraber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın veya kendi damak zevkinize göre
  • 6 tane karanfil
  • 1, 5 su bardağı şeker az gelirse biraz daha ilave edersiniz
  • 1 kase ceviz
  • Not:Eğer isterseniz içine incir veya ceviz ve susam da ilave edebilirsiniz ama ben yapmadım, herkez kendi damak zevkine göre yapabilir

Aşure Tarifim Yapılışı

  1. İlk önce buğdayı yıkayıp düdüklüde 1, 5 veya 2 litre su ile pişirelim.
  2. Piştikten sonra içine elma, portakal, badem, ceviz, kuş üzümü, karanfil ekleyelim.
  3. 15 – 20 dakika öyle kaynatalım.
  4. Sonra şekeri, tarçını ve konserve kuru fasulyeyi ilave edelim.
  5. 10 dakika daha kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
Not:Eğer tüm malzemeleri ilave ettikten sonra şekeri ve suyu az gelirse biraz daha damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz. Ben kendim biraz daha sulu sevdiğim için çok koyu yapmıyorum sonradan da biraz su ilave ediyorum 😊 Süslemek için eğer isterseniz susam ve nar ile süsleyerek servis edebilirsiniz 🤗 Ben 250 gramlık bir paket badem aldım kaynar suda bekletip kabuklarını soyup o şeklide ilave ettim. 10 tane karanfil koydum çok sevdiğim için.
Şimdiden afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder