Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Darülziyafe Köftesi Tarifi

Darülziyafe Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi
  • 500 gram dana kıyma
  • 300 gram kuzu kıyma
  • 300 gram hindi yada tavuk kıyma
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı ince çekili antep fıstık
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet rendelenmiş kuru soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber,
  • Kekik, kimyon
  • 4 yufka
  • 4-5 kaşık zeytinyağı
Domates Sosu
  • 4 adet domates
  • 1 kaşık tereyağı
  • Kekik, tuz
  • Beğendi;
  • 4 adet patlıcan (Közlemiş)
  • 1,5 bardak süt
  • 4 kaşık tereyağı
  • 4 kaşık un
  • Bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber

Darülziyafe Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Beğendi için un ve tereyağı kavrulur. Közlenen doğranan patlıcanlar eklenir. Bir buçuk bardak süt yavaş yavaş ilave edilerek sürekli karıştırılır. Tuz, bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri ve karabiber eklenerek ocak kapatılır.
  2. Köfte malzemeleri harmanlanır ve yoğurulur, dört eşit parçaya ayrılır. Yufka tezgaha serilir. Köfte harcından ayrılan bir parça boydan boya yufkaya koyulur.
  3. Kenarlar hafifçe içeri katlanır. Yufkanın sarıldığında yapışması gereken kenarlarına zeytinyağı sürülür.
  4. Köfte harcı koyulmuş yufka rulo şeklinde sarılır. Rulo sarılan yufka ortadan ikiye bölünür ve bir kaba alınır. Tüm yufkalara aynı işlem yapılır ve 30 dakika dinlendirmek üzere dolaba kaldırılır.
  5. Dolaptan çıkarılan yufkalar parmak kalınlığında dilimlenir. İnce çöp şişlere beşerli şekilde geçirilir (Yufkalardan geçirilecek)
  6. Köfteler tavada sıvı yağda arkalı önlü kızartılır.
  7. Servis edilirken beğendi tabağa yayılır, istenilen miktarda şiş üzerine koyulur. Domates sosu bolca gezdirilir ve maydanoz ile süslenir.
  8. Her yufkadan ortalama 22 dilim çıkar, porsiyon beşerli olursa toplamda 16- 17 şiş çıkacaktır.
  9. Tek tek de kızartılabilir.
  10. Fırında da pişirilebilir var ama kızartılan daha güzel oluyor.
  11. Seviyor ve kullanıyorsanız hindi yerine tavuk eti de kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?