Hindi Döner Tarifi
Hindi Döner Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram hindi eti
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Zerdeçal
- Kimyon
- Kekik
- Tereyaği
- Buzdolabı poşeti
Hindi Döner Tarifi Yapılışı
- Yoğurt, salça, zeytinyağı ve baharatlar harmanlanır, karıştırılır. Hazırlanan sos derin bir kaseye alınır.
- Hindi etleri uzunlamasına kesilerek sosa bulanır ve içinde bırakılır.
- Üstü kapatılarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir (Ben aksamdan yapıp ve kadar dinlendirilir)
- Dolaptan çıkarılan sosa bulanmış hindiler sostan çıkarılarak buzdolabı poşetine koyulur ve sıkıca sarılarak dondurucuya kaldırılır (Fazla sos kapta kalacaktır, sostan çıkarılan haliyle poşete koyulur)
- Kullanılacağı zaman dondurucudan çıkarılır. Buzu çözülmeden ince ince doğranır. Isıtılmış tavada suyunu salıp çekene ve kızarana kadar pişirilir. Pişme aşamasında tuz ve tereyağı ilave edilir.
- Tek başına bile lezzetli olan döneri isteyen pilav üstü servis edebilir.
- Aynı sos içinde hindi etleri kuşbaşı doğranarak bekletilip şişlere geçirilerek fırın ızgarasında hindi şiş olarak da yapılabilir, oldukça lezzetli oluyor.
- İsteğe bağlı olarak bu yöntem diğer et türlerinde de kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder