30 Ağustos 2020 Pazar

Hindi Döner Tarifi

Hindi Döner Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram hindi eti
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zerdeçal
  • Kimyon
  • Kekik
  • Tereyaği
  • Buzdolabı poşeti

Hindi Döner Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurt, salça, zeytinyağı ve baharatlar harmanlanır, karıştırılır. Hazırlanan sos derin bir kaseye alınır.
  2. Hindi etleri uzunlamasına kesilerek sosa bulanır ve içinde bırakılır.
  3. Üstü kapatılarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir (Ben aksamdan yapıp ve kadar dinlendirilir)
  4. Dolaptan çıkarılan sosa bulanmış hindiler sostan çıkarılarak buzdolabı poşetine koyulur ve sıkıca sarılarak dondurucuya kaldırılır (Fazla sos kapta kalacaktır, sostan çıkarılan haliyle poşete koyulur)
  5. Kullanılacağı zaman dondurucudan çıkarılır. Buzu çözülmeden ince ince doğranır. Isıtılmış tavada suyunu salıp çekene ve kızarana kadar pişirilir. Pişme aşamasında tuz ve tereyağı ilave edilir.
  6. Tek başına bile lezzetli olan döneri isteyen pilav üstü servis edebilir.
  7. Aynı sos içinde hindi etleri kuşbaşı doğranarak bekletilip şişlere geçirilerek fırın ızgarasında hindi şiş olarak da yapılabilir, oldukça lezzetli oluyor.
  8. İsteğe bağlı olarak bu yöntem diğer et türlerinde de kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder