Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım karpuz kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3-4 adet karanfil
  • 4-5 damla limon
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası (İsteğe göre)

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Karpuz kabuklarının yeşil kısmı alınır.
  2. Küp küp şeklinde doğranır. Ben karışık doğradım ama küp küp daha iyi oluyor.
  3. Üzerini örtecek kadar su konur ve karbonat eklenir.
  4. Bu şekilde akşamdan sabaha kadar bekletilir.
  5. Suyu dökülüp iyice yıkanır.
  6. Bir kez suyla kaynatılıp suyu dökülür.
  7. Tencerede şeker ve su kaynatılıp kabuklar içine eklenir.
  8. Yarım saat kadar kaynayınca karanfil, boya ve limon suyu eklenir.
  9. Yarım saat daha kaynatılıp kavanozda muhafaza edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?