30 Ağustos 2020 Pazar

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım karpuz kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3-4 adet karanfil
  • 4-5 damla limon
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası (İsteğe göre)

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Karpuz kabuklarının yeşil kısmı alınır.
  2. Küp küp şeklinde doğranır. Ben karışık doğradım ama küp küp daha iyi oluyor.
  3. Üzerini örtecek kadar su konur ve karbonat eklenir.
  4. Bu şekilde akşamdan sabaha kadar bekletilir.
  5. Suyu dökülüp iyice yıkanır.
  6. Bir kez suyla kaynatılıp suyu dökülür.
  7. Tencerede şeker ve su kaynatılıp kabuklar içine eklenir.
  8. Yarım saat kadar kaynayınca karanfil, boya ve limon suyu eklenir.
  9. Yarım saat daha kaynatılıp kavanozda muhafaza edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder