Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım karpuz kabuğu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3-4 adet karanfil
- 4-5 damla limon
- Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası (İsteğe göre)
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı
- Karpuz kabuklarının yeşil kısmı alınır.
- Küp küp şeklinde doğranır. Ben karışık doğradım ama küp küp daha iyi oluyor.
- Üzerini örtecek kadar su konur ve karbonat eklenir.
- Bu şekilde akşamdan sabaha kadar bekletilir.
- Suyu dökülüp iyice yıkanır.
- Bir kez suyla kaynatılıp suyu dökülür.
- Tencerede şeker ve su kaynatılıp kabuklar içine eklenir.
- Yarım saat kadar kaynayınca karanfil, boya ve limon suyu eklenir.
- Yarım saat daha kaynatılıp kavanozda muhafaza edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder