Köfte Mantolu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy patlıcan (Kişi sayısı kadar)
Köftesi
- Her patlıcan için 100-150 gram kıyma
- 2 adet rendelenmiş soğan
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Üzeri İçin
- Domates sosu
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
Köfte Mantolu Patlıcan Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanlar bütünlüğü bozulmadan ve sapları ile közlenir. Közlenmiş patlıcanlar 10 dk poşette bekletilir (Kolay soyulmasını sağlar) Kabukları soyulan patlıcanlar bir kenara alınır.
- Köfte için malzemeler iyice yoğurulur.
- Tezgaha streç film açılır, köfte harcından bir miktar alınır ve açılır. Közlenmiş patlıcan köfte harcının ortasına koyulur.
- Patlıcan bir miktar tuzlanır ve isteğe bağlı içine ince dilimlenmiş kaşar peyniri koyulabilir. Streç film yardımı ile köfte patlıcana sarılır ve şekillendirilir.
- Hazırlanan köfteli patlıcanlar fırın tepsisine alınır. Üzerine hazırlanan domates sosu dan bir miktar yayılır ve 200 derece fırında pişirilir.
- Servis yapılırken üzerine bir miktar daha domates sosu gezdirilir ve maydanoz serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder