30 Ağustos 2020 Pazar

Köfte Mantolu Patlıcan Tarifi

Köfte Mantolu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy patlıcan (Kişi sayısı kadar)
Köftesi
  • Her patlıcan için 100-150 gram kıyma
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
Üzeri İçin
  • Domates sosu
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

Köfte Mantolu Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanlar bütünlüğü bozulmadan ve sapları ile közlenir. Közlenmiş patlıcanlar 10 dk poşette bekletilir (Kolay soyulmasını sağlar) Kabukları soyulan patlıcanlar bir kenara alınır.
  2. Köfte için malzemeler iyice yoğurulur.
  3. Tezgaha streç film açılır, köfte harcından bir miktar alınır ve açılır. Közlenmiş patlıcan köfte harcının ortasına koyulur.
  4. Patlıcan bir miktar tuzlanır ve isteğe bağlı içine ince dilimlenmiş kaşar peyniri koyulabilir. Streç film yardımı ile köfte patlıcana sarılır ve şekillendirilir.
  5. Hazırlanan köfteli patlıcanlar fırın tepsisine alınır. Üzerine hazırlanan domates sosu dan bir miktar yayılır ve 200 derece fırında pişirilir.
  6. Servis yapılırken üzerine bir miktar daha domates sosu gezdirilir ve maydanoz serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder