Mevsim Meyvelerinden Tart Kekim Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 şu bardağı + 3 yemek kaşığı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilin
Muhallebisi İçin
- 2 buçuk su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket krem şanti
- 1 vanilin
Üzeri İçin
- Mürdüm erik
- İncir, şeftali, böğürtlen (Siz hangi meyveyle isterseniz onunla)
Mevsim Meyvelerinden Tart Kekim Tarifi Yapılışı
- Önce keki çırpmakla başlayalım.
- Yumurtaları çırpalım köpürmeye başlayınca azar azar şekeri ekleyelim krem kıvamına gelince.
- Sırasıyla diğer malzemelerini ilave edip akışkan bir hamur elde edelim.
- Yağladığımız kalıba koyup 180 derecede önceden işittiğimiz fırına verelim kontrollü olarak 25 dakika pişirelim.
- Muhallebi için sütü tencereye alalım.
- Şekeri, nişastayı ve unu ilave edip karıştıralım, hiç pürüzsüz olduğundan emin olunca ocağı açalım kaynayınca kısıp yavaş pişirelim kıvamını alınca sürekli çırpalım bu esnada hiç bırakmadan.
- Pişen muhallebimizi ocaktan alıp içine vanilin ve krem şantimizi ekleyip bir güzel çırpalım soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirip.
- Üstüne muhallebiyi koyalım düzleştirip soğuyunca meyvelerimizi istediğiniz şekilde dizip süsleyin varsa üzerine bal gezdirin ben koymadım.
Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder