30 Ağustos 2020 Pazar

Mevsim Meyvelerinden Tart Kekim Tarifi

Mevsim Meyvelerinden Tart Kekim Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 şu bardağı + 3 yemek kaşığı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
Muhallebisi İçin
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket krem şanti
  • 1 vanilin
Üzeri İçin
  • Mürdüm erik
  • İncir, şeftali, böğürtlen (Siz hangi meyveyle isterseniz onunla)

Mevsim Meyvelerinden Tart Kekim Tarifi Yapılışı

  1. Önce keki çırpmakla başlayalım.
  2. Yumurtaları çırpalım köpürmeye başlayınca azar azar şekeri ekleyelim krem kıvamına gelince.
  3. Sırasıyla diğer malzemelerini ilave edip akışkan bir hamur elde edelim.
  4. Yağladığımız kalıba koyup 180 derecede önceden işittiğimiz fırına verelim kontrollü olarak 25 dakika pişirelim.
  5. Muhallebi için sütü tencereye alalım.
  6. Şekeri, nişastayı ve unu ilave edip karıştıralım, hiç pürüzsüz olduğundan emin olunca ocağı açalım kaynayınca kısıp yavaş pişirelim kıvamını alınca sürekli çırpalım bu esnada hiç bırakmadan.
  7. Pişen muhallebimizi ocaktan alıp içine vanilin ve krem şantimizi ekleyip bir güzel çırpalım soğuyan kekimizi servis tabağına ters çevirip.
  8. Üstüne muhallebiyi koyalım düzleştirip soğuyunca meyvelerimizi istediğiniz şekilde dizip süsleyin varsa üzerine bal gezdirin ben koymadım.
Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder