30 Ağustos 2020 Pazar

Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi

Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet et bulyon(isteğe göre)
Terbiyesi için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

Muradiye Çorbası (Yöresel) Tarifi Yapılışı

Bursa ilimizin yöresel tatlarından olan bu çorba soğuk günlerde içinizi ısıtarak kolayca hazırlayabileceğiniz şekli ile geliyor. 😊👎


  1. Önce tavuk etini, kabak ve havuçu küçük küçük küp şeklinde doğrayın.
  2. Tencereye sıvı yağı koyup önce etleri iyice pişirin sonra kabak ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun.
  3. Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyip kabak ve havuçlar az pişene kadar kaynatın üzerine arpa şehriyeyi ilave edip şehriyeler şişene kadar kaynatın.
  4. Yoğurt ve unu karıştırıp yarım çay bardağı su ile açın kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alıp yoğurda karıştırın bunu yapmamızın sebebi yoğurdu ilave edince kesilmemesi içindir.
  5. Yoğurdu çorbaya ilave edip karıştırın ve 1-2 dakika daha kaynatıp tuz ve karabiberini ekleyin.
  6. İsteğe göre et bulyonu da ekleyin. Eğer bulyon koyarsanız tuzunu az ilave edin.
  7. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
  8. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağlı naneyi yakıp çorbanın üzerine dökün. AFİYET OLSUN. 😋😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder