Şeftali Reçeli Tarifi
Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo şeftali (Sert olacak)
- 8 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı
- Şeftaliler güzelce yıkanır süzgeçte süzülür.
- Şeftalilerin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğranır tencereye alınır.
- Üzerine şeker eklenerek 4-5 saat bekletilir (Ben akşamdan sabaha kadar beklettim)
- Tencereyi ocağa alın kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü alınır ocağın altı hafif kısılır 15 dakika kaynatılır.
- Daha sonra limon tuzu ilave edilerek 3 dakika kaynatılır ve ocaktan alınır.
- Geniş bir tepsiye reçeli alın güneş gören bir yere konulur (Üzerine tülbent örtüyorum balkonda toz olmasın diye)
- Reçel koyulaşana kıvama gelene kadar güneşte bekletilir daha sonra kavanoza koyarak serin yerde muhafaza edebilirsiniz.
- Reçeli isterseniz kıvam alana kadar kaynatıp sıcak olarak kavanozlara koyup kapağını ters çevirin soğuyunca serin bir yere kaldırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder