30 Ağustos 2020 Pazar

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo şeftali (Sert olacak)
  • 8 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Şeftaliler güzelce yıkanır süzgeçte süzülür.
  2. Şeftalilerin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğranır tencereye alınır.
  3. Üzerine şeker eklenerek 4-5 saat bekletilir (Ben akşamdan sabaha kadar beklettim)
  4. Tencereyi ocağa alın kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü alınır ocağın altı hafif kısılır 15 dakika kaynatılır.
  5. Daha sonra limon tuzu ilave edilerek 3 dakika kaynatılır ve ocaktan alınır.
  6. Geniş bir tepsiye reçeli alın güneş gören bir yere konulur (Üzerine tülbent örtüyorum balkonda toz olmasın diye)
  7. Reçel koyulaşana kıvama gelene kadar güneşte bekletilir daha sonra kavanoza koyarak serin yerde muhafaza edebilirsiniz.
  8. Reçeli isterseniz kıvam alana kadar kaynatıp sıcak olarak kavanozlara koyup kapağını ters çevirin soğuyunca serin bir yere kaldırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder