Sufle Tarifi
Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 70 gram bitter çikolata
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 50 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz
Sufle Tarifi Yapılışı
- Öncelikle fırın 220 derecede açılır.
- Tereyağı ve çikolata bir tavada tamamen eriyene kadar ocakta tutulur. Eriyen tereyağı ve çikolataya un ilave edilerek karıştırılır. Pütürsüz bir kıvam elde edilir.
- Yumurta ve şeker tuz ilave edilerek iyice çırpılır. Unlu ve çikolatalı karışım eklenerek 2 dakika daha çırpılır.
- Sufle kapları yağlanır ve hazırlanan karışım paylaştırılır.
- Isıtılmaya başlanmış fırında 6-8 dakika pişirilir.
- Fırından alınan sufleler üzerine tabak koyularak ters çevrilir. Pudra şekeri serperek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder