30 Ağustos 2020 Pazar

Sufle Tarifi

Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 70 gram bitter çikolata
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 50 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz

Sufle Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle fırın 220 derecede açılır.
  2. Tereyağı ve çikolata bir tavada tamamen eriyene kadar ocakta tutulur. Eriyen tereyağı ve çikolataya un ilave edilerek karıştırılır. Pütürsüz bir kıvam elde edilir.
  3. Yumurta ve şeker tuz ilave edilerek iyice çırpılır. Unlu ve çikolatalı karışım eklenerek 2 dakika daha çırpılır.
  4. Sufle kapları yağlanır ve hazırlanan karışım paylaştırılır.
  5. Isıtılmaya başlanmış fırında 6-8 dakika pişirilir.
  6. Fırından alınan sufleler üzerine tabak koyularak ters çevrilir. Pudra şekeri serperek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder