30 Ağustos 2020 Pazar

Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Göğsü İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 125 gram tereyağı yada margarin
Supangle Kısmı İçin
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 40 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su

Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavuk göğsüyle başlayalım, yağı eritip unu ekleyin, kısık ateşte kokusu çıkana kadar güzelce kavurun.
  2. İyi kavrulmazsa yerken un tadı gelebilir söyleyim ☺️
  3. Sonra sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın, iyice ısınınca şekeri ekleyin.
  4. Kıvam alınca ocağı kapatıp vanilyayı ekleyin. Ardında mikserle çırpın.
  5. Borcama dökün ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve supangleye başlayın.
  6. Supangle için, çikolata ve su hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve kıvam alana kadar pişirin.
  7. Piştikten sonra altını kapatın ve çikolatayı ekleyin ilk sıcağı çıktıktan sonra su ekleyin ve çırpın.
  8. Soğuduktan sonra tavuk göğsünün üzerine dökün ben birazda kakao serpiştirdim.
Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder