Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk Göğsü İçin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 125 gram tereyağı yada margarin
Supangle Kısmı İçin
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tepeleme kaşık un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 40 gram bitter çikolata
- Yarım su bardağı soğuk su
Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- İlk önce tavuk göğsüyle başlayalım, yağı eritip unu ekleyin, kısık ateşte kokusu çıkana kadar güzelce kavurun.
- İyi kavrulmazsa yerken un tadı gelebilir söyleyim ☺️
- Sonra sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın, iyice ısınınca şekeri ekleyin.
- Kıvam alınca ocağı kapatıp vanilyayı ekleyin. Ardında mikserle çırpın.
- Borcama dökün ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve supangleye başlayın.
- Supangle için, çikolata ve su hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve kıvam alana kadar pişirin.
- Piştikten sonra altını kapatın ve çikolatayı ekleyin ilk sıcağı çıktıktan sonra su ekleyin ve çırpın.
- Soğuduktan sonra tavuk göğsünün üzerine dökün ben birazda kakao serpiştirdim.
Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder