Tavuklu Bulgur Kapama Tarifi

Tavuklu Bulgur Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet tavuk baget
  • 14 adet arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet havuç
  • 1/2 (yarım) limon
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı taze zencefil
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavuklu Bulgur Kapama Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak ayçiçek yağını kızdırdığımız tencereye alıyoruz ve tavukları atarak mühürlüyoruz.
  2. Tavuklar iki yönlü mühürlenince arpacık soğanları ve sarımsakları atıyoruz.
  3. Sonrasında taze zencefil, limon ve tuzu ekiyoruz.
  4. Malzemeler sotelenince kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçları ekliyoruz.
  5. Üzerine zerdeçal ve karabiber ilave ediyoruz. Havuçlar solunca üzerinle 4,5 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
  6. Tencerenin ağzını kapatıyoruz ve tavuklar kemikten ayrılana kadar pişiriyoruz.
  7. Tavuklar pişince üzerine 2 su bardağı bulgur ekiyoruz ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
  8. Pişmeye yakın tereyağını da ekleyip altını kapatıyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz. Demlenen pilavımız servise hazır.
Afiyet olsun.

Yorumlar