Tavuklu Bulgur Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet tavuk baget
- 14 adet arpacık soğan
- 6 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet havuç
- 1/2 (yarım) limon
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 (yarım) çay kaşığı taze zencefil
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Bulgur Kapama Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ayçiçek yağını kızdırdığımız tencereye alıyoruz ve tavukları atarak mühürlüyoruz.
- Tavuklar iki yönlü mühürlenince arpacık soğanları ve sarımsakları atıyoruz.
- Sonrasında taze zencefil, limon ve tuzu ekiyoruz.
- Malzemeler sotelenince kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuçları ekliyoruz.
- Üzerine zerdeçal ve karabiber ilave ediyoruz. Havuçlar solunca üzerinle 4,5 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
- Tencerenin ağzını kapatıyoruz ve tavuklar kemikten ayrılana kadar pişiriyoruz.
- Tavuklar pişince üzerine 2 su bardağı bulgur ekiyoruz ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
- Pişmeye yakın tereyağını da ekleyip altını kapatıyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz. Demlenen pilavımız servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder