30 Ağustos 2020 Pazar

Teremyağlı Karagöz Kurabiye Tarifi

Teremyağlı Karagöz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağ
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Üzeri İçin
  • Dekor çikolata sosu

Teremyağlı Karagöz Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumuşamış teremyağı yoğurma kabına alalım yumurta şeker nişastayı ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  2. Kontrollü bir şekilde un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan ceviz den az küçük parçalar alıp yuvarlayalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim bütün hamur bitene kadar işlemi devam ettirelim.
  4. Oklavanın ucu ile kurabiyenin ortasına bastıralım çukurluk oluşturalım.
  5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altı kızarıp üstü beyaz olacak şekilde pişirelim.
  6. Pişen kurabiyeyi fırından alıp tepside soğutalım oluşturduğumuz boşluklara dekor çikolata sosu sıkalım servis edelim.
Teremyağlı karagöz kurabiyemiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder