Teremyağlı Karagöz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram teremyağ
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Üzeri İçin
- Dekor çikolata sosu
Teremyağlı Karagöz Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumuşamış teremyağı yoğurma kabına alalım yumurta şeker nişastayı ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Kontrollü bir şekilde un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz den az küçük parçalar alıp yuvarlayalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim bütün hamur bitene kadar işlemi devam ettirelim.
- Oklavanın ucu ile kurabiyenin ortasına bastıralım çukurluk oluşturalım.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altı kızarıp üstü beyaz olacak şekilde pişirelim.
- Pişen kurabiyeyi fırından alıp tepside soğutalım oluşturduğumuz boşluklara dekor çikolata sosu sıkalım servis edelim.
Teremyağlı karagöz kurabiyemiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder