30 Ağustos 2020 Pazar

Vişne Soslu Revani Tarifi

Vişne Soslu Revani Tarifi İçin Malzemeler

Vişneli sos için
  • 1 büyük kase vişne
  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
Revani için
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Vişne Soslu Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bi tencereye vişneleri şekeri ve suyu koyup kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayınca da altını kısıp hafif kıvam alana dek pişirelim.
  3. Revani için şekerle yumurtayı çırparak başlayalım.
  4. Köpürünce yağı, yoğurdu ve sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim güzelce karıştırıp kıvamlı bi hamur hazırlıyalım.
  5. Borcama alıp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
  6. Pişen revanmızı soğuyunca ister bardakla ister kare şekli verip dilimleyelim vişneli sosumuzu kontrollü bi şekilde ekleyip demlendirelim.
  7. Demlenen tatlımızın üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben krem şanti ile süsledim.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder