Az Kişilik Kolay Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 1 su bardağı (200 ml) su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
Un helvası için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı dolusunca un
Az Kişilik Kolay Un Helvası Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için suyu ve şekeri uygun bir tencerede kaynayana kadar ısıtalım.
- Bu sırada da un helvasına başlayalım.
- Gözümüz şerbette olsun kaynadığı an kapatalım.
- Yağı ve unu uygun bir tencereye aldıktan sonra devamlı karıştırarak hafif koyu bir renk alana dek kavuralım. (bu aşamada un kokusu geldikten sonra koyu/açık renk istediğinize göre kavurmaya devam edebilirsiniz. ).
- Kavurduğumuz unumuza yavaş yavaş şerbeti ekleyelim. (elinizi yakmayın dikkat!).
- Kaşığın arka tarafıyla hızlı hızlı karıştırdıktan sonra un helvanızı ortaya toplayıp ocağın altını kapatalım.
- Şekil vermek isteyenler helva sıcakken bu işlemi yapmalıdır.
- Dilerseniz üstüne süslemek için ceviz/tarçın da koyabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder