30 Eylül 2020 Çarşamba

Az Kişilik Kolay Un Helvası Tarifi

Az Kişilik Kolay Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:
  • 1 su bardağı (200 ml) su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
Un helvası için:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dolusunca un

Az Kişilik Kolay Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için suyu ve şekeri uygun bir tencerede kaynayana kadar ısıtalım.
  2. Bu sırada da un helvasına başlayalım.
  3. Gözümüz şerbette olsun kaynadığı an kapatalım.
  4. Yağı ve unu uygun bir tencereye aldıktan sonra devamlı karıştırarak hafif koyu bir renk alana dek kavuralım. (bu aşamada un kokusu geldikten sonra koyu/açık renk istediğinize göre kavurmaya devam edebilirsiniz. ).
  5. Kavurduğumuz unumuza yavaş yavaş şerbeti ekleyelim. (elinizi yakmayın dikkat!).
  6. Kaşığın arka tarafıyla hızlı hızlı karıştırdıktan sonra un helvanızı ortaya toplayıp ocağın altını kapatalım.
  7. Şekil vermek isteyenler helva sıcakken bu işlemi yapmalıdır.
  8. Dilerseniz üstüne süslemek için ceviz/tarçın da koyabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder