30 Eylül 2020 Çarşamba

Brokoli Poğaça Tarifi

Brokoli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım brokoli
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı yulaf ezmesi (yulaf kepeği kullandım)
  • Yarım kase beyaz peynir
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Üzerine;
  • Çörek otu

Brokoli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Brokoli yıkanır ve kurulanır.
  2. Rondoda ince bulgur kıvamına gelene kadar çekilir.
  3. Yulaf ezmesi rondoya alınır ve hafif iri kalacak şekilde çekilir (yulaf kepeği koyunca rondoya gerek kalmıyor) yulaf iç dokusu için gerekiyor.
  4. Diğer malzemeler eklenir ve yoğurulur.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
  6. Üzerine çörek otu serpilir.
  7. 180 derecede, ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder