30 Eylül 2020 Çarşamba

Çardak Kebabı Tarifi

Çardak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz kuzu eti
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 3 hazır yufka
  • 4 soğan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • kırmızı toz biber
  • Yarım demet maydanoz 
Kızartma için:
1 su bardağı sıvıyağ

Çardak Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini küçük küçük doğrayın. Bir tencereye alıp 1 kaşık margarin ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 
  • Soğanları piyazlık doğrayıp ete ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karşıtırarak 10 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
  • Yağını süzün. Maydanozu ince ince doğrayın. Ete ilave edip karıştırın.
  • Yufkaları birer birer düz zemine yayın. Herbirini geniş şeritler halinde keserek 8 eşit parçaya bölün.
  • Her parçanın ucuna bir kaşık kadar et yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Uçlarını hafif ıslatarak kapatın.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp hazırladığınız börekleri çevirerek kızartın. Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın.
  • 3 kaşık margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi kızdırın. Börekleri servis tabaklarına alıp üzerine yoğurt ve yağ gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder