Çardak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kemiksiz kuzu eti
- 4 çorba kaşığı margarin
- 3 hazır yufka
- 4 soğan
- 1 su bardağı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- kırmızı toz biber
- Yarım demet maydanoz
Kızartma için:
1 su bardağı sıvıyağ
Çardak Kebabı Nasıl Yapılır?
- Kuzu etini küçük küçük doğrayın. Bir tencereye alıp 1 kaşık margarin ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Soğanları piyazlık doğrayıp ete ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karşıtırarak 10 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
- Yağını süzün. Maydanozu ince ince doğrayın. Ete ilave edip karıştırın.
- Yufkaları birer birer düz zemine yayın. Herbirini geniş şeritler halinde keserek 8 eşit parçaya bölün.
- Her parçanın ucuna bir kaşık kadar et yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Uçlarını hafif ıslatarak kapatın.
- Sıvıyağı tavada kızdırıp hazırladığınız börekleri çevirerek kızartın. Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın.
- 3 kaşık margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi kızdırın. Börekleri servis tabaklarına alıp üzerine yoğurt ve yağ gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder