Ciğer Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 koyun gömleği (Karın zarı)
- 2 su bardağı su
- 350 gr karaciğer
- 150 gr akciğer
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 3 dal taze soğan
- 1 çorba kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yumurta
- 3 domates
- 6 kıvırcık yaprağı
- Tuz
Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?
- Koyun gömleğini iyice yıkayıp 1 bardak sıcak suda 5 dakika bekletin. Gömleği süzgece alıp suyu daha sonra kullanmak üzere saklayın. Karaciğerin zarını soyun. Akciğer ve karaciğeri yıkayıp bıçakla kıyın.
- Ciğerleri tavaya alıp tuz ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Pirinci yıkayıp süzün.
- Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç, 1 su bardağı sıcak su, kuş üzümü ve tuz ilave edip karıştırın.
- Suyunu çekinceye kadar pişirip ateşten alın. Taze soğanı ince ince doğrayın. İç malzemeye ekleyip karıştırın.
- 10 dakika dinlendirin. Ciğer, nane ve karabiberi iç malzemeye ilave edip karıştırın.
- Koyun gömleğini 6 parçaya ayırın. Ortalarına iç malzemeden yerleştirip bohça şeklinde kapatın. Ters çevirip hafifçe yassılaştırın.
- Fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Koyun gömleğini beklettiğiniz suyu ısıtıp ciğer sarmalarının üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Kıvırcıkları yıkayıp süzün ve servis tabağına dizin.
- Üzerlerine ciğer sarmaları yerleştirip domates dilimleri eşliğinde servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder