Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Enfes Börek Tarifi

Enfes Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
Sos için;
  • 6 yemek kaşığı un
  • 3 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta birinin sarısı üstüne
  • Not: bu ölçülerde 38 adet börek çıkıyor
Batırmak için;
  • Maden suyu
İç harç için;
  • 3 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Enfes Börek Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için; Öncelikle soğanlarımızı küp küp doğruyoruz.
  2. Daha sonra kıymayı tavaya alıp kızartıyoruz ,hafif kızaran kıymanın üzerine soğanlarımızı ekliyoruz ,1 adet patatesi rendeliyoruz.
  3. Kavrulan soğan ve kıymaya patateslerimizi ekliyoruz .
  4. Biraz kavrulduktan sonra salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  5. Öncelikle su ,un, tereyağı ,sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba alıp karıştırıyoruz .
  6. Daha sonra ilk kat yufkayı tezgahın üstüne serip üzerine hazırladığımız sostan döküp yayıyoruz.
  7. Daha sonra ikinci yufkayı üzerine koyduktan sonra aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  8. 3 katı da üstüne koyup sos döküp eşit 16 parçaya bölüyoruz.
  9. İç harcından ekliyoruz ,iç harcını isteğe göre kıymalı ,patatesli ,peynirli koyabilirsiniz.
  10. Daha sonra börekleri sarıyoruz .
  11. Ayrı bir kapta hazırladığımız maden suyunun içine börekleri koyuyoruz .
  12. İsterseniz bir gece önceden de hazırlayıp maden suyun içine koyup sabah 180 derecede pişirebilirsiniz .
Ben yaptığım böreklerini yarısını da buzluğa kaldırıyorum nasıl isterseniz öyle yapabilirsin afiyet olsun 🥰.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?