30 Eylül 2020 Çarşamba

Enfes Börek Tarifi

Enfes Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
Sos için;
  • 6 yemek kaşığı un
  • 3 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta birinin sarısı üstüne
  • Not: bu ölçülerde 38 adet börek çıkıyor
Batırmak için;
  • Maden suyu
İç harç için;
  • 3 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Enfes Börek Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için; Öncelikle soğanlarımızı küp küp doğruyoruz.
  2. Daha sonra kıymayı tavaya alıp kızartıyoruz ,hafif kızaran kıymanın üzerine soğanlarımızı ekliyoruz ,1 adet patatesi rendeliyoruz.
  3. Kavrulan soğan ve kıymaya patateslerimizi ekliyoruz .
  4. Biraz kavrulduktan sonra salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  5. Öncelikle su ,un, tereyağı ,sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba alıp karıştırıyoruz .
  6. Daha sonra ilk kat yufkayı tezgahın üstüne serip üzerine hazırladığımız sostan döküp yayıyoruz.
  7. Daha sonra ikinci yufkayı üzerine koyduktan sonra aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  8. 3 katı da üstüne koyup sos döküp eşit 16 parçaya bölüyoruz.
  9. İç harcından ekliyoruz ,iç harcını isteğe göre kıymalı ,patatesli ,peynirli koyabilirsiniz.
  10. Daha sonra börekleri sarıyoruz .
  11. Ayrı bir kapta hazırladığımız maden suyunun içine börekleri koyuyoruz .
  12. İsterseniz bir gece önceden de hazırlayıp maden suyun içine koyup sabah 180 derecede pişirebilirsiniz .
Ben yaptığım böreklerini yarısını da buzluğa kaldırıyorum nasıl isterseniz öyle yapabilirsin afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder