Enfes Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
Sos için;
- 6 yemek kaşığı un
- 3 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta birinin sarısı üstüne
- Not: bu ölçülerde 38 adet börek çıkıyor
Batırmak için;
- Maden suyu
İç harç için;
- 3 adet soğan
- 1 adet patates
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Enfes Börek Tarifi Yapılışı
- İç harcı için; Öncelikle soğanlarımızı küp küp doğruyoruz.
- Daha sonra kıymayı tavaya alıp kızartıyoruz ,hafif kızaran kıymanın üzerine soğanlarımızı ekliyoruz ,1 adet patatesi rendeliyoruz.
- Kavrulan soğan ve kıymaya patateslerimizi ekliyoruz .
- Biraz kavrulduktan sonra salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz.
- Öncelikle su ,un, tereyağı ,sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba alıp karıştırıyoruz .
- Daha sonra ilk kat yufkayı tezgahın üstüne serip üzerine hazırladığımız sostan döküp yayıyoruz.
- Daha sonra ikinci yufkayı üzerine koyduktan sonra aynı işlemi tekrarlıyoruz.
- 3 katı da üstüne koyup sos döküp eşit 16 parçaya bölüyoruz.
- İç harcından ekliyoruz ,iç harcını isteğe göre kıymalı ,patatesli ,peynirli koyabilirsiniz.
- Daha sonra börekleri sarıyoruz .
- Ayrı bir kapta hazırladığımız maden suyunun içine börekleri koyuyoruz .
- İsterseniz bir gece önceden de hazırlayıp maden suyun içine koyup sabah 180 derecede pişirebilirsiniz .
Ben yaptığım böreklerini yarısını da buzluğa kaldırıyorum nasıl isterseniz öyle yapabilirsin afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder