Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2.5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
- Yarım bağ maydanoz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı
- Su, süt, şeker, maya karıştırılır.
- Tuz eklenir, yavaş yavaş un eklenir, ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Soğan, maydanoz, salça, biber rondodan geçirilir.
- Kabuğu soyulan domatesler ve sarımsak da rondoha eklenir ve rondodan geçirilir.
- Rondodaki karışım kıymaya eklenir, tuz ve baharatlar da eklenerek karıştırılır.
- Mayalanan hamur bezelere ayrılır ve merdaneyle pide büyüklüğünde açılır.
- Hazırlanan harçtan açılan hamurun ortasına yayılır.
- Hamurun kenarları kıvrılır. Kalan tüm hamura aynı işlem uygulanır.
- Son olarak kıvrılan kenarlara yumurta sürülerek 180° fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
- İsteğe bağlı olarak fırından çıkan pidelerin kenarına tereyağ sürülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder