30 Eylül 2020 Çarşamba

Kıymalı Pide Tarifi

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı

Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı


  1. Su, süt, şeker, maya karıştırılır.
  2. Tuz eklenir, yavaş yavaş un eklenir, ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  3. Soğan, maydanoz, salça, biber rondodan geçirilir.
  4. Kabuğu soyulan domatesler ve sarımsak da rondoha eklenir ve rondodan geçirilir.
  5. Rondodaki karışım kıymaya eklenir, tuz ve baharatlar da eklenerek karıştırılır.
  6. Mayalanan hamur bezelere ayrılır ve merdaneyle pide büyüklüğünde açılır.
  7. Hazırlanan harçtan açılan hamurun ortasına yayılır.
  8. Hamurun kenarları kıvrılır. Kalan tüm hamura aynı işlem uygulanır.
  9. Son olarak kıvrılan kenarlara yumurta sürülerek 180° fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  10. İsteğe bağlı olarak fırından çıkan pidelerin kenarına tereyağ sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder