30 Eylül 2020 Çarşamba

Nefis Dereotlu Poğaça Tarifi

Nefis Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı yâda 100gr kaymak
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurtanın akı (Sarısını üzeri için ayırıyoruz )
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam dereotu
  • 2, 5 su bardağı un (Un ölçüsü değişebileceği için kontrollü eklemekte fayda var)
İçi için
  • İstediğiniz çeşit peynir
Üzeri için
  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • Susam

Nefis Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle dereotunu ayıklayıp yıkıyoruz ve suyunu süzdürerek ince ince doğruyoruz.
  2. Yoğurma kabına yoğurt, zeytinyağı ( yada kaymak ), yumurta akı, kabartma tozu, tuz ve doğradığımız dereotunu alıp karıştırıyoruz.
  3. Üzerine yavaş yavaş kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz, ele yapışmayan yumuşacık bir hamur oluncaya kadar yoğuruyoruz.
  4. Ben hamura 2, 5 su bardağı un ekledim ama un ölçüsü değişebileceği için kontrollü eklemekte fayda var.
  5. Hamur hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp arasına peynir koyarak şekillendirdiğimiz poğaçaları yağlamış olduğumuz fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Bütün poğaçalar hazır olduğunda üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ekleyerek 180 derecede önceden ısıttığımız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen poğaçaları fırından alıp biraz ılındığında servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder