30 Eylül 2020 Çarşamba

Sarımsaklı Pilav Tarifi

Sarımsaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler
  • 1 su bardağı Gönen baldo pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 30 gr tereyağı
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
Üzeri için
  • Frenk soğanı

Sarımsaklı Pilav Nasıl Yapılır?

Balıkesir'in özgün lezzeti sarımsaklı pilav nasıl yapılır gelin birlikte görelim. Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım.
  • Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün. Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün.
  • Tereyağını eritip pirinci ilave ederek kavurun. Karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırın. Suyu ilave edip, sarımsakları ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın. 20 dakika demlendirin.
  • Üzerine dilerseniz kıyılmış frenk soğanı serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder