Sarımsaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 1 su bardağı Gönen baldo pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 30 gr tereyağı
- 8 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
Üzeri için
- Frenk soğanı
Sarımsaklı Pilav Nasıl Yapılır?
Balıkesir'in özgün lezzeti sarımsaklı pilav nasıl yapılır gelin birlikte görelim. Lezzet yemek tarifleri arasında klasikleşmişlerden biri olan yemeğimize başlayalım.
- Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün. Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün.
- Tereyağını eritip pirinci ilave ederek kavurun. Karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçe karıştırın. Suyu ilave edip, sarımsakları ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın. 20 dakika demlendirin.
- Üzerine dilerseniz kıyılmış frenk soğanı serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder