30 Eylül 2020 Çarşamba

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğan yemeklik ince şekilde doğranır .Tereyağ ile kavrulur.
  2. Sonra sırasıyla patates, havuç ve biberler doğranır ilave edilir salça eklenir kavrulur .
  3. Daha sonra şehriyelerde eklenir kavrulma işlemi devam eder.
  4. Ardından sıcak su tuz ve karabiber ilave edilerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir. ( isteğe göre altını kapattıktan sonra kapak ile tencere arasına peçete koyarak dinlendirilir).
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder