Soframızın Tatlı Acısı:) Tombul Biber Turşusu Tarifi
Soframızın Tatlı Acısı:) Tombul Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tombul biber
- 1 çay bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 5-6 adet sarımsak
- 1.5 tatlı kaşığı kaya tuzu
- Su(hazır su alabildiği kadar)
Soframızın Tatlı Acısı:) Tombul Biber Turşusu Tarifi Yapılışı
- Kavanozları kapakları ile beraber sıcak sudan geçirelim, biberlerimizi yıkayalım.
- Bir kürdan ile herhangi bir yerinden delik açalım, 500 ml kavanoz için;aldığı kadar biberleri dolduralım kavanoza 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ve şekeri ayrı bir kapta üzerine 1 çay bardağı sirke dökelim karıştıralım.
- Bu karışımı biberlerin üzerine dökelim, sarımsakları aralarına atabilirsiniz.
- 3-4 adet bir kavanoz için yeterli kavanozu su ile ağız kısmına gelecek şekilde dolduralım.
- Kapağını kapatalım ters çevirelim, ertesi gün tekrar kapağı yukarı gelecek şekilde çevirelim.
- 6-7 gün sonra tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder