30 Eylül 2020 Çarşamba

Soframızın Tatlı Acısı:) Tombul Biber Turşusu Tarifi

Soframızın Tatlı Acısı:) Tombul Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tombul biber
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 5-6 adet sarımsak
  • 1.5 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • Su(hazır su alabildiği kadar)

Soframızın Tatlı Acısı:) Tombul Biber Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Kavanozları kapakları ile beraber sıcak sudan geçirelim, biberlerimizi yıkayalım.
  2. Bir kürdan ile herhangi bir yerinden delik açalım, 500 ml kavanoz için;aldığı kadar biberleri dolduralım kavanoza 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ve şekeri ayrı bir kapta üzerine 1 çay bardağı sirke dökelim karıştıralım.
  3. Bu karışımı biberlerin üzerine dökelim, sarımsakları aralarına atabilirsiniz.
  4. 3-4 adet bir kavanoz için yeterli kavanozu su ile ağız kısmına gelecek şekilde dolduralım.
  5. Kapağını kapatalım ters çevirelim, ertesi gün tekrar kapağı yukarı gelecek şekilde çevirelim.
  6. 6-7 gün sonra tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder